Terlebih Percaya

Media kita tak terlepas daripada berita-berita yang hangat berkenaan kekejaman Zionis. Memang menyayat hati apabila melihat dan menatap wajah-wajah mangsa serangan dan bedilan Zionis yang rambang.

Paling terkini buat masa ini, Zionis menyerang tanah perkuburan umat Islam di wilayah Palestin Gaza. Amat dahsyat tindakan yang tidak berhati dan berperut itu.

Ramai yang terfikir apabila Zionis telah melancarkan serangan itu. Adakah Zionis ni tersalah sasar atau takut pada hantu-hantu para SYUHADA’ yang akan bangun balas dendam, atau mungkin yang lebih tepatnya mereka ni dah “GILA” “HILANG AKAL” tak nampak sasaran yang tepat.

Terfikir saya pada ayat al-Qur’an yang menyifatkan bahawa para SYUHADA’ itu sebenarnya tidak mati, akan tetapi mereka hidup dan diberi rezeki (mafhumnya sahaja). Banyak “atau” yang nak disebut di sini, paling hampir pun mereka ni (Zionis) banyak sangat mengkaji sampai terlalu percaya akan maksud firman Allah tadi, sehingga mereka sangka kehidupan yang dimaksudkan itu adalah seperti aktiviti harian para pejuang yang lain yang masih hidup.

Zionis banyak mengkaji dan percaya al-Qur’an, cuma degilllll taknak masuk Islam. Macam mana pula dengan pemimpin Islam yang dah mengucap dua kalimah Syahadah?? Anda dah buta??

Advertisements
By bahteradakwah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s